Logo Logo Logo

Toernooi Reglement

Versie 2021/2022

COVID-19

Afhankelijk van de dan geldende corona maatregelen, kan de toernooicommissie aanvullende regels en maatregelen treffen, voor de veiligheid van deelnemers, ouders en vrijwilligers.

Algemeen

Toernooien in het RJC worden gespeeld volgens het Algemeen Wedstrijd Reglement, het Toernooi-reglement en de Uitvoeringsregeling richtlijnen voor het organiseren toernooien van Badminton Nederland.

De toernooicommissie heeft het recht om maatregelen te treffen, die zij in het belang van het toernooi acht.

Waar in het reglement gesproken wordt over de RJC organisatie, worden de gezamenlijke verenigingen achter de RJC toernooien bedoeld.

Wedstrijden

In alle enkelspelen wordt gespeeld in poules, evt. gevolgd door afvalsysteem of finalepoule. Indien voor een nummer minder dan 4 inschrijvingen zijn ontvangen, vervalt dit nummer.
Alle partijen worden afgewerkt volgens het “2 uit 3“ systeem.
Voor de J6 geldt de volgende extra bepalingen:

 • De J6 worden altijd op één dag afgerond (de laatste dag van het toernooi)
 • In de J6 worden alleen jongens enkels, meisjes enkels en dubbels gespeeld. De dubbels kunnen hierbij gevormd worden door twee jongens, twee meisjes of een meisje en een jongen.

Speelsterktes

Er zal gespeeld worden in de volgende categorieën:

J1 (U19-I)

 • Geboren na 31-12-2002
 • In de bondscompetitie 2021/2022 voor senioren niet hoger dan 4de divisie

J2 (U19-II)

 • Geboren na 31-12-2002
 • In de bondscompetitie 2021/2022 voor senioren niet hoger dan 6de divisie

J3 (U17)

 • Geboren na 31-12-2004
 • Geen senioren competitie

J4 (U15)

 • Geboren na 31-12-2006
 • Geen senioren competitie

J5 (U13)

 • Geboren na 31-12-2008
 • Geen senioren competitie

J6 (U11)

 • Geboren na 31-12-2010
 • Geen senioren competitie

Overige bepalingen:

 • Toernooi.nl zal worden gebruikt als leidraad.
 • Omdat er vorig jaar nauwelijks gespeeld is, geldt de algemene regel dat je niet lager ingeschreven mag worden dan dat je in het RJC seizoen 2019/2020 hebt gespeeld.
 • Voor de klasse indeling op basis van de bondscompetitie 2021/2022 voor senioren geldt, dat indien een speler 4 keer ingevallen is in hogere divisies, er wordt gekeken naar de laagste hogere divisie waarin hij of zij is ingevallen. Invalbeurten voor die divisie vervallen in de telling, invalbeurten in hogere divisies blijven staan.
 • Indien de toernooileiding meent dat je in een te lage klasse bent ingedeeld, zul je naar de juiste klasse worden verplaatst.

Bij twijfel over de klasse waarin je hoort uit te komen, kun je contact opnemen met de toernooileiding.

Inschrijvingen

Inschrijven via www.toernooi.nl

Inschrijven kan in je eigen speelsterkte, of een hogere.

Bij dubbelspelen dien je je in te schrijven in de hoogste klasse van de dubbelpartners.

Spelers die geen dubbelpartner kunnen vinden, maar wel aan het dubbelspel willen deelnemen, kunnen zich zonder partner inschrijven. De toernooicommissie zal proberen om in de geschikte leeftijdsgroep een dubbelpartner te vinden.

Een inschrijving voor het dubbelspel is pas geldig als van beide spelers een inschrijving is ontvangen.
Terugtrekken zonder te moeten betalen kan tot maximaal 1 dag voor de loting. Daarna verplicht de inschrijving je tot betalen.
Inschrijving is toegestaan voor maximaal 3 verschillende onderdelen. Het is niet mogelijk om twee dezelfde onderdelen in te schrijven in verschillende klassen.
ME = Meisjes Enkel JE = Jongens Enkel MD = Meisjes Dubbel JD = Jongens Dubbel GD = Gemengd Dubbel

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt 9 Euro voor 1 onderdeel, 17 Euro voor 2 onderdelen en 22 Euro voor 3 onderdelen. Dit is inclusief de verplichte toernooibijdrage van Badminton Nederland.

Shuttles

Er wordt gespeeld met door Badminton Nederland goed gekeurde shuttles. In de J1, J2 en J3 wordt met veren shuttles gespeeld, in de overige klasses met nylon shuttles.

Nylon shuttles worden door de toernooi organisatie ter beschikking gesteld. Veren shuttles zijn voor eigen rekening.

Plaatsingen

Voor het plaatsen van spelers wordt de ranglijst van het circuit gebruikt:

 • Tot 16 deelnemers, 2 deelnemers geplaatst
 • Tot 24 deelnemers, 4 deelnemers geplaatst
 • Tot 32 deelnemers, 6 deelnemers geplaatst
 • 32 en meer deelnemers: 8 deelnemers geplaatst

Plaatsing geschiedt in de single en in de (gemengd) dubbel op basis van de meest recente ranglijst in dat onderdeel. Voor de (gemengd) dubbel worden de de punten van de partners bij elkaar opgeteld om te komen tot de score voor het koppel.
Voor het eerste toernooi in het nieuwe seizoen, wordt de plaatsing in iedere klasse bepaald door de RJC organisatie, gebruik makend van de ranglijst van het vorige seizoen en resultaten in de competities en andere toernooien.

Tellen van partijen

Iedere deelnemer kan door de toernooileiding worden verplicht één of meerdere partijen te tellen ongeacht of men een partij gewonnen of verloren heeft.

Bepaling beste nummer twee

Indien er na poule wedstrijden een beste nummer twee ingedeeld wordt, wordt dit bepaald door te kijken naar die speler die tweede staat in een poule met het meeste aantal punten, gevolgd door setsaldo, gevolgd door puntensaldo. Indien nodig, kunnen de wedstrijden in de eerste afvalronde na het poule systeem worden aangepast indien tegenstanders uit de poule direct weer tegen elkaar komen. Nieuwe indeling gebeurt op basis van loting, waarbij het mogelijk kan zijn dat dezelfde tegenstanders toch tegen elkaar komen.

Algemene verordening gegevensbescherming

Door deel te nemen aan één of meerdere toernooien van het circuit, accepteert een deelnemer dat zijn of haar naam zal worden gepubliceerd in de ranglijsten van het circuit.